Nieprzywieralna powłoka – patent na udany obiad

 

Przypalająca się cebula i ziemniaki przywierające do garnka? Połowa romantycznej kolacji spalona na dnie garnka? To zmora kuchenna wielu z nas. Gdy widzimy przywierający do dna obiad, zastanawiamy się, ile razy trzeba będzie wyrzucić spalone jedzenie do kosza, a garnek namaczać i szorować. Wiemy, że to już najwyższy czas kupić nowy garnek, ale mamy trudności z podjęciem decyzji. Tak naprawdę trudno powiedzieć, jaki garnek odpowiadałby naszym potrzebom, był przystępny cenowo i wykonany z materiałów dobrej jakości.

A może garnek KINGHOFF z nieprzywieralną powłoką?

Garnki z powłoką nieprzywieralną KINGHOFFŚwietnym rozwiązaniem na wspomniane problemy kuchenne są garnki z powłoką nieprzywieralną KINGHOFF. To właśnie dzięki tej powłoce jedzenie nie przywiera do dna i nie przypala się. Możemy zatem spokojnie odgrzewać nasze ulubione danie czy zostawić je na chwilę na ogniu, a nie przywrze. Nie musimy stać nad garnkiem i ciągle mieszać, możemy spokojnie zająć się nakrywaniem do stołu czy przygotowywaniem innych składników. Istotne jest to, że garnek KINGHOFF może być używany na wszystkich kuchenkach. Wraz z zakupem garnka kończy się też problem poparzonych palców, ponieważ uchwyty się nie nagrzewają. Warto dodać, że wyprofilowane brzegi zapobiegają skapywaniu, a wewnątrz na ściance znajduje się praktyczna miarka, która pomaga nam w dozowaniu. Ponadto do garnka dołączona jest metalowa pokrywka z rączką antypoślizgową.

Jeśli lubisz gotować i spędzasz dużo czasu w kuchni, to na pewno zwracasz uwagę na jakość i wytrzymałość materiałów, z jakich wykonane są garnki. A już na pewno doceniasz te, które mają powłokę nieprzywierającą -zapewniają komfort gotowania. Już nie musisz się martwić, że jedzenie przywrze do dna, a w konsekwencji się przypali, gdy odejdziesz na chwilę od kuchenki.